Monday, December 30, 2013

Γάζωσαν με καλάσνικοφ το σπίτι του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι

- Στο ίδιο σπίτι είχε επιτεθεί με ρουκέτα η 17Ν στις 16 Μαΐου 1999..
Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες της ΕΛ. ΑΣ για τον εντοπισμό άγνωστων δραστών που πυροβόλησαν στις 3:30 έξω από την οικία του πρέσβη της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Ντολντ στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 52 στο Χαλάνδρι.
Σύμφωνα με την αστυνομία δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, στο σημείο βρίσκεται κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ενώ έχει αποκλειστεί η οδός Εθνικής Αντιστάσεως.



Οι δράστες της επίθεσης, σύμφωνα με τη μαρτυρία του σκοπού, ήταν τέσσερις. Τα άτομα αυτά πλησίασαν το σπίτι και πυροβόλησαν περισσότερες από 20 φορές, με τέσσερις κάλυκες να σφηνώνονται στην καγκελόπορτα.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ενημερώθηκε για το περιστατικό από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια και επικοινώνησε με τον ξένο διπλωμάτη, με τον οποίο νωρίτερα είχε επικοινωνήσει και ο υπουργός.

Δεν είναι η πρ ώτη φορά που η κατοικία του Γερμανού πρέσβη στην Αθήνα γίνεται στόχος επίθεσης.
Στις 16 Μαΐου του 1999, στις 22:55 το βράδυ, η 17 Νοέμβρη είχε επιτεθεί με ρουκέτα στην κατοικία του πότε πρέσβη της Γερμανίας Καρλ Χάινς Κούνα.
Η ρουκέτα είχε "καρφωθεί" στη στέγη του διώροφου σπιτιού.
Ήταν η πρώτη φορά που η 17Ν άφησε πίσω της ίχνη. Βρέθηκαν μια καφέ τραγιάσκα και 10 κηλίδες αίματος στο μπροστινό μέρος του κλεμμένου αυτοκινήτου και στο πίσω κάθισμα. Σταγονίδια αίματος εντοπίστηκαν και σε απόσταση τριών μέτρων από το σημείο εκτόξευσης της ρουκ έτας. 

Πηγή: http://www.eglimatikotita.gr/

No comments:

Post a Comment