Thursday, May 28, 2015

Έσκασε η πρώτη βόμβα Σαββίδη - Αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ ο Φρανκ Άρνεσεν

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως ο νέος αθλητικός διευθυντής (Sports Director) της ομάδας για τα επόμενα τρία χρόνια θα είναι ο Φράνκ Άρνεσεν. Ο Δανός πρώην ποδοσφαιριστής, με εμπειρία σε μερικά από τα σπουδαιότερα ευρωπαϊκά κλαμπ συμφώνησε σήμερα και θα παρακολουθήσει τον αγώνα εναντίον του Παναθηναϊκού. ..

Ο Φρανκ Άρνεσεν είναι γεννημένος στις 30 Σεπτεμβρίου 1956 στην Κοπεγχάγη της Δανίας και είχε σπουδαία ποδοσφαιρική καριέρα σε Άγιαξ (1975-1981), Βαλένθια (1981-1983), Άντερλεχτ (1983-1985) και PSV (1985-1988), ενώ ήταν 52 φορές διεθνής με την Εθνική Δανίας έχοντας πετύχει 14 γκολ. Μετά το τέλος της καριέρας του ήταν βοηθός προπονητή στην PSV (1991-93), ενώ από το 1994 και για μια δεκαετία ήταν ο αθλητικός της διευθυντής.

Στη «χρυσή» δεκαετία της PSV ήταν εκείνος που έφερε στην ομάδα τους Ρονάλντο, Γιάαπ Σταμ, Ρουντ Φαν Νίστελρόι και Άριεν Ρόμπεν, ανάμε� �α σε πολλούς ακόμη γνωστούς ποδοσφαιριστές. Το 2004 ανέλαβε καθήκοντα τεχνικού διευθυντή στην Τότεναμ, πριν την επόμενη κιόλας σεζόν τον προσεγγίσει ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς και τον φέρει στην Τσέλσι, στην οποία έμεινε για έξι χρόνια (2005-2011). Τη διετία 2011-2013 βρέθηκε στο Αμβούργο, ενώ πέρυσι ανέλαβε την Μέταλιστ, όμως λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία αναγκάστηκε να παραιτηθεί. Ο Φρανκ Άρνεσεν έχει πλούσια εμπειρία στο χώρο του αθλητικού μάνατζμεντ με ειδικότητα στην ανακάλυψη και καθιέρωση ταλαντούχων ποδοσφαιριστών, ενώ είναι γνω στή η επιμονή του στο οργανωμένο σκάουτινγκ και την ανάπτυξη των Ακαδημιών, σε όλες τις ομάδες στις οποίες δούλεψε. Ο νέος αθλητικός διευθυντής της ομάδας θα παρουσιαστεί αφού επιστρέψει για μόνιμη εγκατάσταση, παρουσιάζοντας τους άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί η δημιουργία του νέου ΠΑΟΚ. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ υποδέχεται με τιμή έναν από τους κορυφαίους στην οικογένειά της!

Πηγή: http://kafeneio-gr.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment