Monday, September 29, 2014

Νεκρός νοσηλευτής έπειτα από τσακωμό τροφίμων ψυχιατρικού ξενώνα στην Παλλήνη

Ο υπουργός Υγείας Μ. Βορίδης έδωσε εντολή άμεσης διερεύνησης των συνθηκών του  θανάτου του

Την πιο τραγική κατάληξη είχε για έναν 55χρονο νοσηλευτή, πατέρα δύο ανήλικων παιδιών, ο άγριος τσακωμός τροφίμων στον Ψυχιατρικό – Θεραπευτικό Ξενώνα Εφήβων «Σπίτι» στην Παλλήνη.
Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας, όλα ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου όταν δύο από τους τρεις τροφίμους που παρέμεναν στον ξενώνα φιλονίκησαν, ενώ ο χώρος επιτηρείτο από τις δύο νοσηλεύτριες της βάρδιας. Η μία παρενέβη για να τους καθησυχάσει και δέχθηκε επίθεση από έναν εκ των δύο. Τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν.

Όταν, λίγο αργότερα, ανέλαβε υπηρεσία ο νοσηλευτής της νυχτερινής βάρδιας ενημέρωσε τηλεφωνικά το τοπικό αστυνομικό τμήμα για το συμβάν. Η συνάδελφός του μετέβη σε άλλο χώρο του ξενώνα για να πάρει οδηγίες απ ό τον γιατρό και να ετοιμάσει το δείπνο και μόλις επέστρεψε βρήκε τον νοσηλευτή αναίσθητο.

Αμέσως ειδοποίησε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και ο νοσηλευτής διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας, εκεί όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε.

Ο υπουργός Υγείας Μ. Βορίδης έδωσε εντολή άμεσης διερεύνησης των συνθηκών του  θανάτου του, ενώ η διοίκηση της  1ης Υγειονομικής Περιφέρειας διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Φως στις ακριβείς συνθήκες του θανάτου του νοσηλευτή θα ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, οι τρόφιμοι δεν ήταν ψυχιατρικά ασθενείς, αλλά ανήλικοι παραβάτες. Ο επιστημονικά υπεύθυνος του ξενώνα είχε ενημερώσει επανειλημμένως για τους κινδύνους που εγκυμονούσε αυτή η πρακτική παραμονής τους στον ξενώνα, καθώς οι ανήλικοι παραβάτες θα έπρεπε να προωθηθούν σε άλλες δομές.
Π/Θ

Πηγή: http://www.eglimatikotita.gr/

No comments:

Post a Comment