Thursday, September 27, 2012

Πάνω από 30.000 νεκροί στη Συρία



Συνολικά από 30.716 άνθρωποι, οι περισσότεροι άμαχοι, έχουν σκοτωθεί στη Συρία από τον Μάρτιο του 2011, όταν ξεκίνησε η εξέγερση εναντίον του Bashar al-Assad, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Σύμφωνα με τους ακτιβιστές, οι κυβερνητικές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν σήμερα περισσότερους από 40 ανθρώπους στη Ντιγιάμπια, μια μικρή πόλη έξω από τη Δαμασκό.
Ένα βίντεο που ανήρτησαν οι εξεγερμένοι δείχνει ματωμένα πτώματα, τυλιγμένα σε κουβέρτες. Τα θύματα φαίνεται να είναι άνδρες, από 20 ετών έως και ηλικιωμένοι.
«Μια σφαγή στη Ντιγιάμπια», ακούγεται να λέει ένας από τους εξεγερμένους στο βίντεο. «Καταραμένε Bashar al-Assad. Τα πτώματα είναι δεκάδες. Κοιτάξτε μουσουλμάνοι, κοιτάξτε τι κάνει αυτός ο δικτάτορας».
Εν τω μεταξύ, ο Βρετανός πρωθυπουργός David Cameron  δήλωσε ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη ότι το αίμα των παιδιών που σκοτώθηκαν στη Συρία αμαυρώνει τη φήμη των Ηνωμένων Εθνών.
«Το αίμα των μικρών παιδιών είναι μια τρομερή κηλίδα στη φήμη των Ηνωμένων Εθνών και ιδιαίτερα, σε όσους δεν αντιτί θενται σε αυτές τις φρικαλεότητες και σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν καταστεί συνένοχοι του βασιλείου του τρόμου προέδρου Bashar al-Assad τ», υπογράμμισε αναφερόμενος εμμέσως στη Ρωσία και την Κίνα. «Το μέλλον της Συρίας είναι ένα μέλλον χωρίς τον Bashar al-Assad», πρόσθεσε.
Πηγή:ΑΜΠΕ

Πηγή: http://piperistostoma.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment