Saturday, September 29, 2012

Επιστήμη vs Μητροπολίτης Πειραιώς (2-0)


Επιστήμη vs Μητροπολίτης Πειραιώς (2-0)

Πριν καιρό είχαμε γράψει ένα άρθρο σχετικά με την αντίδραση του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, σχετικά με την ανακάλυψη από τους επιστήμονες του CERN του Μποζονίου του Higgs.

Σήμερα είχαμε άλλη μία αντίδραση - ανακοίνωση του Μητροπολίτου, σχετικά με την ανακοίνωση επιστημόνων από το State University of New York, ότι το αντρικό σπέρμα λειτουργεί ως φυσικό αντικαταθλιπτικό.

Θα είμαι σαφής....

Όταν η Θρησκεία αρχίζει να εμπλέκεται και να εκφέρει άποψη σχετικά με αποτελέσματα της Επιστήμης, τότε τα πράγματα ξεφεύγουν. Είναι γνωστό ότι στη Θρησκεία, υπάρχουν πολλές απόψεις - ερμηνείες των διδασκαλιών. Έτσι, κάποιος ιεράρχης μπορεί να είναι περισσότερο ή λιγότερο ανοιχτόμυαλος, μοντέρνος, παλαιών αρχών, κτλ...

Στην Επιστήμη, ευτυχώς, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Μιλάμε με αποδείξεις....

Έτσι, για το θέμα του στοματικού έρωτα, υπάρχουν μελέτες, που καταλήγουν ότι είναι πιθανόν ορισμένες μορφές καρκίνου του εγκεφάλου ή του στόματος, να μεταδίδονται από αυτή την πράξη, ενώ υπάρχουν και άλλες (όπως αυτή για την οποία αντέδρασε ο Μητροπολίτης) που αναφέρουν ότι είναι ευεργετικό στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης.

Στην Επιστήμη δεν υπάρχουν αυθαίρετα συμπεράσματα, ηθικής φύσεως, ούτε προσπάθεια εκφοβισμού και εμφύτευσης στο υποσυνείδητό του κόσμου, πως "εάν το κάνεις είσαι αμαρτωλός..."

Μήπως ο κ. Μητροπολίτης ν' ασχοληθεί καλύτερα με την αντιμετώπιση των ομοφυλοφιλικών τάσεων των ανθρώπων (ακόμα και ιερωμένων) και ν' αφήσει τη φύση να λειτουργήσει έτσι όπως έχει σχεδιαστεί;;;;

Πηγή: http://www.ramnousia.com/

No comments:

Post a Comment