Thursday, September 20, 2012

Κρήτη: Προφυλακιστέοι τέσσερις νεαροί για χασισοφυτεία


Ενώπιον της Δικαιοσύνης οδηγήθηκαν, την Τετάρτη, οι τρεις συλληφθέντες για τη χασισοφυτεία στο Αστρίτσι.
Κόσμος - συγγενείς και φίλοι των κατηγορούμενων - βρέθηκε συγκεντρωμένος από νωρίς έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, ενώ ισχυρή ήταν και η αστυνομική παρουσία. Μια διμοιρία εξάλλου είναι παρατεταγμένη στο διάδρομο των ανακριτικών γραφείων.

Τα δύο αδέρφια και ο φίλος τους, που συνελήφθησαν, οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή για τα δενδρύλλια και τα τσουβάλια χασίς. Οι αρχές αναζητούσαν και ένα τέταρτο άτομο, που εμφανίστ ηκε, τελικά, στον ανακριτή μαζί με το δικηγόρο του όπως επίσης και ο 16χρονος μέχρι σήμερα φυγόδικος που εμφανίστηκε στο Δικαστικό Μέγαρο και απολογήθηκε

Όλοι εκτός από το 16χρονο κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι για την υπόθεση της χασισοφυτείας, ενώ στο 16χρονο επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι εμφάνισης στον επιμελητή ανηλίκων κάθε 1η και 16η κάθε μήνα.

Από τους τέσσερις που προφυλακίστηκαν, ο πατέρας του 16χρονου, από τα Ρουσσοχώρια (ο ένας από τα δύο αδέρφια που συνελήφθησαν) όπως και ο γιος του αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στην υπόθεσ η. Όσο για τους υπόλοιπους, όλοι ισχυρίζονται ότι η φυτεία ανήκει στον Αλβανό, που οι αστυνομικές αρχές αναζητούν. Οι ίδιοι παραδέχονται συμμετοχή στην υπόθεση μόνο ως προς το κομμάτι της συγκομιδής της "σοδειάς".

Σε βάρος των συλληφθέντων έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για καλλιέργεια ινδικής κάνναβης από κοινού και μεταφορά ινδικής κάνναβης από κοινού.



Πηγή: http://www.greekznews.com/

No comments:

Post a Comment