Saturday, April 27, 2013

Η Ελβετία μειώνει τον στρατό της κατά 50%

Σύμφωνα με τα σχέδια αναδιάρθρωσης που αποκάλυψαν σήμερα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στόχος είναι να περιοριστούν τα παραδοσιακά αμυντικά καθήκοντα του στρατού και να αυξηθεί ο ρόλος του στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, τρομοκρατικών ενεργειών, κυβερνοεπιθέσεων και απειλών σε σημαντικές υποδομές...
Η εφημερί δα Νόιε Τσούρχερ Τσάιτουνγκ ανέφερε ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου θα σταλεί για έγκριση από το κοινοβούλιο μέχρι το τέλος του έτους.

Ο Ελβετός πρόεδρος Ούλι Μάουρερ, που διατηρεί ταυτόχρονα το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Άμυνας, σχεδιάζει να καταργήσει τις κινητές μονάδες ραντάρ και αεράμυνας. Υπάρχουν επίσης σκέψεις να κλείσουν τουλάχιστον δώδεκα στρατόπεδα.

Η κυβέρνηση επί του παρόντος συζητά ένα σχέδιο επιβολής ετήσιου πλαφόν στις αμυντικές δαπάνες, που σήμερα αγγίζουν τα 4,4 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα (3,2 δισ. � �υρώ).

Τα τελευταία χρόνια έχει εφαρμοστεί μια σειρά από μεταρρυθμίσεις στον ελβετικό στρατό και ο αριθμός των στρατιωτών μειώνεται κατά 32% κάθε χρόνο από το 2005.

Πηγή: http://kafeneio-gr.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment